Glädje- Delaktighet- Utveckling
F 12-13 ( födda 2009-2010)

Helgens matcher Hittarp & IK Wormo
2020-09-27 20:23

Det var tuffa värdemätare för våra lag i helgen. Först ut på lördagen mötte vårt F10 lag Hittarp hemma. Hittarp, som alltid är duktiga kom med ett par storväxta tjejer som våra tjejer bara nådde upp till axlarna till. Hade undertecknat fått gissa åldern så hade gissningen på 2-3 av deras tjejer legat kring 13-14 år, måste vara nåt i vattnet i Hittarp. Men trots storleksmässigt underläge visade våra tjejer ingen rädsla. Tjejerna fortsatte med det fina passningsspel som man visat de senaste matcherna. Första perioden var jämn målmässigt även om tjejerna hade ett konstant tryck mot Hittarps backar och målvakt. Tjejerna misströstade inte för det utan fortsatte att trumma på i andra perioden och väl där lyckas tjejerna också få utdelning på det fina spelet. Innan matchstart hade nämligen Julia lovat att hon skulle stå målvakt för första gången om tjejerna ledde med minst 5 bollar inför sista perioden och precis innan paus till tredje perioden så tryckte tjejerna in 6-1, därmed var inget annat att göra för Julia än att ta på sig målvaktshandskarna, och väl i målet spikade hon igen målet totalt. Filippa som gjorde sin första match i ÄFF tröjan någonsin fick det gröna kortet av motståndaren, kul!. Matchen var egentligen ganska jämn på mittplan men våra backar idag tillät inte Hittarp att komma till avslut samtidigt som våra tjejer skapar chans på chans. Stor eloge till Hittarp som inte slutar kämpa trots underläge hela matchen! Återigen vad det en stark laginsats av tjejerna.

F11 mötte IK Wormo hemma på söndagen och detta var på förhand en garanterad stormatch med hänsyn till hur mötet mot dem var i våras. Höstmötet blev precis lika jämt och välspelat som i våras där lagen turas om vem som skulle leda under matchens gång. Båda lagens målvakter får också göra flera publikräddningar. Sara och Emelie som delade på att vakta målet gjorde båda en jättefin insats med flera räddningar och snabbt igångsättande av spelet. Tjejerna lät verkligen bollen göra jobbet idag och satte upp sina lagkompisar för fina chanser att lyckas göra mål. Bollen gick som ett snöre där man involverade alla lagdelar, och om vi tyckte att förra helgens match mot Hasko var den bästa för säsongen så var denna minst lika bra. Matchen var som sagt jämn och undertecknad är inte helt säker på slutresultatet men tjejerna menade att de lämnade planen med en uddamålsvinst så vi tar det:) Oavsett vilket, så var insatsen och prestationen återigen oerhört fin från tjejerna. Också all heder åt Wormo som också var jätteduktiga, återigen en kul match.

Det är kul att spela fotboll just nu för tjejerna, både F10 och F11, som nu båda har två matcher kvar för säsongen. Nästa helg har dock F10 spelledigt då matchen mot Hbg Östra har flyttas fram till 17 okt.

💛💙2023-09-17 18:47
Träningsstart Mån 31/72023-07-24 19:14
Inställd träning 26/62023-06-26 17:10
Tack!2023-05-14 16:42
Hoodies har kommit2023-04-19 11:28
Idrottsrabatten 20232023-04-17 21:46
Ingen träning 27/32023-03-26 15:40
Föräldrarmöte 22/32023-03-21 08:45