Vår Division 2-serie är fastställd
2018-12-12 16:32
Nu är det fastställt vilka 14 lag som kommer att spela i Division 2 Västra Götaland 2019. Följande tretton lag blir våra motståndare:

Assyriska BK (Göteborg)
BK Olympic (Malmö)
Eslövs BK (Eslöv)
FC Rosengård (Malmö)
Hittarps IK (Helsingborg)
IFK Malmö (Malmö)
IS Halmia (Halmstad)
KSF Prespa Birlik (Malmö)
Onsala BK (Onsala)
Qviding FIF (Göteborg)
Stafsinge IF (Falkenberg)
Ullareds IK (Ullared)
Vinbergs IF (Vinberg)
Agelius och Arthur lämnar ÄFF
2018-12-08 14:51
Idag kan vi gå ut med nyheten att två spelare lämnar ÄFF: Edis Agelius och Patrick Arthur.

Edis kom inför säsongen från Höganäs BK i Division 2, där han hade spelat alla 26 matcher. Edis har ett förflutet i bland andra Mjällby AIF och Asarums IF. I årets säsong hos ÄFF spelade han 16 matcher, varav 5 från start och gjorde ett mål vilket kom i första hemmamatchen för säsongen mot FK Karlskrona. Edis väljer att gå vidare i sin karriär och igår presenterades han av Hittarps IK.

I höstas hämtades Patrick Arthur in på lån från det Ghananska laget Dreams FC. Han blev till slut spelklar i september. Patrick hoppade in i sin debut och fick sedan starta resterande 7 matcher efter det. Från sin position på det centrala mittfältet blev Patrick Arthur bland annat utsedd till matchens lirare i två av sina åtta matcher som han spelade. Patricks låneavtal har gått ut och han återvänder till Ghana och Dreams FC.

Vi önskar de båda spelarna lycka till i framtiden!
Två spelare lämnar ÄFF
2018-12-05 15:41
Två spelare har bestämt sig för att lämna ÄFF efter årets säsong. Det rör sig om Hampus Agerström och Sebastian Carlsen.

Hampus skrev på den 8 augusti för ÄFF efter att ha spenderat några år collegefotboll i Wildcats. Hampus användes främst som ytterback men fick vid vissa tillfällen även spela anfallare. Hampus gjorde sammanlagt 10 matcher i ÄFF varav sex matcher från start. Hampus återvänder nu till moderklubben Högaborgs BK i Division 3.

Sebastian Carlsen skrev på för ÄFF inför säsongen. Han kom senast från ett år i Örgryte IS i Superettan. Innan dess spelade han ytterligare tre säsonger i Superettan, med ÄFF. Under årets säsong spelade han 27 matcher, alla från start. Sebastian kommer nu att flytta till Köpenhamn.

Vi önskar Hampus och Sebastian lycka till i framtiden!
2018-12-03 12:29
I veckan väntar nya träningar med herrlaget på måndag, tisdag och torsdag!
Adidas kollektionen
2018-12-03 08:11

Hej

Sista beställningsdag för profilkläder är den 7/12, för att få det innan julen. Beställ gärna genom er webbprofil.

Klicka här för att komma till webprofilen

Säsongen 2018 är slut
2018-12-02 19:28
Fotbollssäsongen 2018 är nu slut och ÄFF akademi summerar året. Vilka processer har utvecklat akademin under 2018?

* Tränarna har planerat träningar i XPS-Sideline för bättre kvalitet på träningsplanering och ökad medvetenhet för spelare

* Videoanalys med hjälp av XPS-Sideline för individuell- och lagfeedback

* "Readiness" och träningsbelastning för spelarna som ger oss tränare bättre beslutsunderlag inför träningen samt fler friska och skadefria spelare

* Inköp och användning av Playertek GPS-västar som ökar förståelsen för spelarnas rörelsemönster och ett mått på faktisk belastning

* Håkan Magnusson blev utvecklingschef och har speglat tränare och utvecklat verksamheten

* Jeton Zejnullahu anställdes på heltid och förbättrat kvalitén på bland annat rekrytering och resursanskaffning

* Startat upp ett samarbete för skadebehandling tillsammans med Karl Paulsson på engelholmsfysioterapi

* Startat upp fotbollshögstadiet igen och 15 spelare tränar två gånger i veckan under Henrik Parks ledning

Vilka resultat har dessa processer lett till under 2018?

* 14:e bästa akademin i Sverige om man tittar på den nuvarande verksamheten i certifieringen av SvFF

* Puri Haji och Calle Tindberg har varit på Future-läger

* Rasmus Strandberg och Gustav Harrysson har varit på landslagsläger

* 45% av A-truppen består av egna produkter

* När A-laget besegrade Mjällby (som idag är en Superettaförening) hemma i Maj så startade 5 egna produkter och en sjätte hoppade in

* U15 blev tvåa i Skåneserien A och kvalificerade sig till U16 Nationella serien samt vann sitt Ligacupgruppspel och är klara för A-slutspel till våren

* U19 slog klubbrekord i antalet segrar under en säsong i U19 Allsvenskan och kvalificerade sig för ytterligare en säsong

* Anton Hallbäck gjorde debut i A-laget och i div.1

* Sebastian Andersson debuterade i tävlingssammanhang i A-landslaget

* Albin Nilsson debuterade i Allsvenskan

* Axel Olsson debuterade i Superettan

Väl mött 2019 då U19 spelar i U19 Allsvenskan Södra, U17 i Div.1 Södra, U16 i Nationella Serien och U15 i Skåneserien!