Välkomna till a-lagets sida
På denna sida kan ni följa det som händer kring vårt a-lag.
Tre spelare förlänger med ÄFF
2019-11-11 14:20
ÄFF har gjort klart med Erik Widén för de närmsta 2 säsongerna.

Erik är en ÄFF:are från grunden och gjort matcher i både Superettan och Div I. Efter en lång
skadeperiod där Erik höll igång med klubben Torn i Lund, kände Erik och ÄFF sig för under denna höst. Utfallet föll till belåtenhet hos båda parter och därför är Erik tillbaka i ÄFF.

- Jag är glad att vi kunnat knyta Erik till oss för de kommande två säsongerna. Han har ett
naturligt ledarskap samt en storlek som passar in i vårt sätt att spela, säger tränare Roar
Hansen.

Till vardags studerar Erik i Lund.

ÄFF flyttar upp talang från den egna Akademin

Ytterligare en spelare flyttas upp från Akademin till A-truppen och det är talangen Gustav Harrysson. Gustav är 17 år vilket innebär att han kunnat spela ytterligare två år i Akademin, men har idag kvalitéer som gör att han är redo för A-laget. Gustav och ÄFF har enats om ett avtal på tre år.

- Gustav har spetsegenskaper som jag ser att vi kan utveckla vidare samt att han har ett väl
utvecklat målsinne, säger tränare Roar Hansen.

Gustav kom till ÄFF som 14-åring från Ljungbyheds IF och går på fotbollsgymnasiet på Rönneskolan.

Vi förlänger även Emil Rydström, ännu en spelare från Akademin.

- Emil har utvecklats under året och vi ser att det kan fortsätta framöver, säger Roar Hansen.
Robin Streifert bästa målvakt i serien
2019-11-04 14:41
Sedan 2003 har Unibet utsett bästa spelare på varje position i alla sex Division 2-serier. I år var två ÄFF-spelare nominerade, varav en vann.

Ängelholms FF har haft en bra säsong och slutade till slut på tredjeplats i serien. Även på ett individuellt plan har ett antal spelare utmärkt sig så pass att två av dessa blev nominerade för priser. Robin Streifert blev nominerad för Bästa målvakt och Assad Al-Hamlawi för Bästa anfallare. Robin Streifert var nominerad tillsammans med Marcus Alexandersson (Qviding FIF) och Noel Törnqvist (IS Halmia). Vi riktar ett stort grattis till Robin Streifert, som vann utmärkelsen Bästa målvakt.

På anfallssidan var Assad Al-Hamlawi nominerad, men där vann skytteligavinnaren Daniel Tidstrand (Qviding FIF). I övrigt var även Victor Andersson (Onsala BK) nominerad.
Robin Nilsson återvänder till ÄFF
2019-10-17 15:53
Arbetet med att bygga truppen för 2020 är i full gång och tidigare har Niklas Svensson, Anton Hallbäck och Marcus Eriksson presenterats att de förlänger med ÄFF.

Nu har ÄFF gjort klart med en hemvändare av hög kaliber. Robin Nilsson kommer att representera ÄFF de kommande 2 åren!

- I Robin får vi en spelare med mycket erfarenhet att komplettera vår unga trupp. Han besitter de egenskaper som våra unga spelare skall lära av för att hantera nya situationer, säger tränare Roar Hansen.

Robin, som nu är 31 år, kommer senast från spel i Superettan med Trelleborgs FF och dessförinnan spel i Allsvenskan med Trelleborgs FF 2018 och Gefle IF 2016. Han är skolad som ungdomsproffs i Malmö FF och kommer nu att bosätta sig med familj och arbeta i området. Robin har även 6 U19-landskamper på sitt CV.
Robin representerade ÄFF under åren 2009 – 2013 och är nu åter för en ny sejour.

- Att Robin Nilsson väljer ÄFF är ett kvitto på att vårt projekt lockar även etablerade spelare, säger ordförande Mikael Modig.

Vi hälsar Robin hjärtligt åter till Ängelholm och ÄFF!
Säsongens sista seriematch för herrarna
2019-10-11 18:05
Inte bara är det sista seriematchen, det är också matchen som avgör hur 2020 kommer att gestalta sig.

Vinst för hemmalaget kan innebära antingen serieseger, tvåa eller trea. Allt beroende på hur övriga matcher slutar. Som seriesegrare är man direkt kvalificerad för Division ett, som tvåa hamnar man i ett ovisst kval och som trea laddar man om för en ny sejour i Division två. Mycket står alltså på spel för vårt representationslag.

Innan alldeles för mycket spekulationer så skall först matchen mot Hittarps IK spelas. Ett lag som har kniven mot strupen där risken att lämna Division två är överhängande vid en förlust. Som ni förstår är det två lag som har väldigt mycket att spela för.

ÄFF har inga skador eller avstängningar och tränaren, Roar Hansen, kan därför mönstra en startelva med hela truppen att välja ur.

Välkomna till Ängelholms IP, lördagen den 12/10 kl 14:00.
Marcus Eriksson förlänger med ÄFF
2019-10-10 19:32
Vi kan idag presentera en viktig nyhet angående ÄFFs a-lag. Marcus Eriksson förlänger med ÄFF!

Marcus Eriksson gör sin tredje säsong i a-laget och har i år bara missat en ligamatch. Mittfältaren har nu förlängt med ÄFF ytterligare ett år.

På lördag väntar årets sista match, direkt avgörande mot Hittarps IK på hemmaplan.
Lör 12/10 14:00
Lör 5/10 14:00