Välkomna till Damlagets hemsida
Säsongen 2017 kommer Ängelholms FF/Bjärelaget DFF  spela med Dam A i Div. 3 NV samt med Dam U i div. 2. Vi kommer även samarbeta med ÄFF:s F15. I damtruppen är de yngsta spelarna födda 2002 och vi arbetar hela tiden på att få till en bra miljö för utveckling.

Är du intresserad av att prova på att träna med oss kan du kontakta vår tränare Anja Larsson på 0734006047.

Kom gärna och titta på våra matcher! Kolla i kalendern så ser du när vi spelar och var. Vi tar inget inträde. Välkomna!
Serieseger för Dam U!
2017-06-23 09:20
Sjunde och sista matchen i vårserien spelades borta mot Råå IF. Råå har en väldigt tydlig spelidé med ett extremt rakt spel där allt går framåt i alla lägen och ofta handlar det om lite längre bollar. Dessutom spelar de tufft på gränsen till fult. I första halvlek blev det lite av ett pingpongspel när vi istället för att hålla i bollen som vi vill istället slog tidiga passningar i djupled till våra snabba anfallare. Men den sortens fotboll är inte den vi tränar på och vill spela. När vi gick till paus hade Råå gjort mål på en av sina långbollar och vi hade inte åstadkommit särskilt mycket.

I pausen pratade vi oss samman och i andra halvlek blev det en helt annan match. Bollhållaren hade hela tiden flera alternativ, vi sökte och hittade upp till vår offensiva mittfältare och vi tryckte tillbaka Råå. Vi var dessutom aggressiva i pressen och noggranna med täckningen bakåt vilket ofta ledde till att vi vann boll högt. Efter 73 min förlängde Ina Turesson ett långt inkast från Maja Modig som Amanda Lidén sen kunde göra mål på från en position nära mål. Minuten senare kom det matchavgörande målet när Amanda passade till Maja som pga att en Rååspelare dröjt sig kvar djupt i straffområdet och därmed upphävde offsiden blev helt fri från straffområdeslinjen. Maja avslutade lugnt och säkert som det anstår en van målskytt.

Serien är inte helt slutspelad utan det återstår 3 matcher men det är redan klart att vi vann serien efter 5 vunna matcher och 2 oavgjorda. Dam U hanterar vi på ett annat sätt än Dam A. Utbildning och speltid för alla är vad det handlar om. Spelare byts inte in eller ut för att vi möter bättre eller sämre motstånd. Är man uttagen till match i Dam U vet man att man får rejält med speltid.

Spelet som tjejerna har visat upp under våren har i stort varit bra och det är inte bara på måfå. Det vi gör på träningarna tar tjejerna med sig in i matcherna och det är såklart väldigt roligt. Vi har också haft glädjen att hälsa Linn Andersson, Lovisa Narkaj och Ozma Zaher välkomna in i Dam U. De är födda 2003 och spelar i vårt F15-lag. De har under en tid tränat en gång i veckan med damtruppen och har också fått prova på spel i Dam U vilket de har klarat av på ett strålande sätt.

35   1-0
73   1-1   Amanda Lidén, ass Ina Turesson
74   1-2   Maja Modig, ass Amanda Lidén

Trupp: Cornelia Bildtgård - Maria Lasson, Hilda Karlsson, Miranda Relke, Emma Persson-Holmberg - Ozma Zaher, Elin Hallén : Lena Jupén, Ina Turesson, Amanda Lidén - Maja Modig
Anna Hildingsson, Lovisa Narkaj.
Serien vände med en seger
2017-06-19 11:40
Vi avslutade vårsäsongen för Dam A som vi började den, med match mot Torns IF. Den här gången var det bortamatch som gällde och i Stångby var det ordentligt varmt vilket inte underlättades av att vi hänvisades till konstgräsplanen fast det låg en alldeles utmärkt gräsplan alldeles intill. 

Spelet hackade och segern kan inte beskrivas med något bättre ord än arbetsseger. Spelarna arbetade hårt matchen igenom och till sist fick de betalt för sitt hårda slit. På returen från Nelly Turessons skott kunde Maja Modig göra 1-0 och då hade det gått 71 min. Bara 3 minuter senare vann Cornelia Bildtgård bollen högt på Torns planhalva och gjorde på egen hand 2-0. Torn fortsatte försöka ta sig framåt i banan men dels försvann energin helt på deras bänk efter 2-0 och dels var vi återigen starkare än motståndarna mot slutet av matchen. 

Vi skapade inte särskilt många målchanser i matchen och spelade egentligen inte särskilt bra fotboll men vi gjorde 2 mål, släppte inte något och vann matchen. En lagseger där vi ändå kan klappa oss på axeln och säga "Bra jobbat!".

71   0-1   Maja Modig, ass Nelly Turesson
74   0-2   Cornelia Bildtgård

Trupp: Anna Olsson - Carolina Narkaj, Josefine Andersson, Miranda Relke, Ellen Skogshult - Elin Nilsson, Elin Hallén : Johanna Bååth, Ina Turesson, Linnéa Persson - Nelly Turesson
Anna Hildingsson, Cornelia Bildtgård, Emma Persson-Holmberg, Maja Modig.
Seger mot TSK Svalöv
2017-06-12 11:12
Dam A åkte på söndagen till Teckomatorp för match mot Teckomatorps SK/Svalövs BK. Det blev en fysiskt utmanande match i tryckande värme på en tjock tungsprungen plan. Något vi visade oss vara bättre förberedda för än motståndarna.

Elin Nilsson som hittills gjort en finfin säsong kunde göra 1-0 redan efter ca 7 min på en passning från Linnéa Persson. En kvart senare spelade Linnéa fram Emelie Andersson till 2-0. I stort gjorde vi en bra första halvlek och när vi höll i bollen fick Teckomatorp mer och mer problem med att orka upp i press.

Andra halvlek inleddes med en hög och aggressiv press från Teckomatorp där vi hamnade lite på hälarna och blev stressade. Därefter utvecklades andra halvlek som den första där vi var starkare och det blev jobbigt för Teckomatorp så fort vi höll i bollen. Med 20 min kvar fastställde Maja Modig slutresultatet till 3-0 på Elins passning.

Det blev alltmer tydligt att motståndarna var trötta och vi borde kunnat utnyttja det den sista kvarten när flera av deras spelare gick på knäna. Vi skapade flera lägen och flyttade upp ordentligt men fick nöja oss med 3 mål. Teckomatorp var inte ofarliga och deras 2 snabba och starka anfallare var lagets bästa spelare. TSK ställde om snabbt och då fick vår backlinje arbeta i djupet vilket de löste på ett bra sätt.

7     0-1   Elin Nilsson, ass Linnéa Persson
22   0-2   Emelie Andersson, ass Linnéa Persson
69   0-3   Maja Modig, ass Elin Nilsson

Trupp: Anna Olsson - Carolina Narkaj, Josefine Andersson, Miranda Relke, Ellen Skogshult - Elin Hallén, Hilda Karlsson : Johanna Bååth, Elin Nilsson, Linnéa Persson - Emelie Andersson.
Cornelia Bildtgård, Emma Persson-Holmberg, Maja Modig, Nelly Turesson.

Derbyseger!
2017-05-20 15:53
Fredagkväll, sommarvärme och mycket publik var fond för derbymatchen borta mot Skäldervikens IF. 

Även om Skälderviken är nya i vår serie efter att ha spelat i serien under förra året har vi bra koll på de flesta av deras spelare och helt säkert kan de säga detsamma om oss. Många av spelarna känner varandra och även om alla matcher i serien är viktiga så märktes en extra nerv inför den här matchen.

Det blev en match som delvis rycktes sönder av en mängd frisparkar men när vi lyckades få till någon lite längre spelsekvens var det vi som hade initiativet. Vi kämpade en del med samarbetet mellan våra lagdelar och fick inte riktigt till någon riktig uppspelspunkt men det kändes ändå som vi hade ett rätt så bra grepp om händelserna. I paus stod det 1-0 till oss efter att Elin Nilsson efter en kort hörna slagit ett inlägg som Johanna Bååth gjorde mål på.

I andra halvlek var det till en början mer jämnt. Skälderviken hade flyttat på någon spelare och fick mer tryck framåt. Vi kunde göra 2-0 efter att Elin Nilsson gjort mål på en frispark som hon först slog i muren men istället tryckte in returen på med sin vänsterfot.
Efter 66 min reducerade Skälderviken på straff och sen tog de över matchen och tryckte på för kvittering. De gick ner på en trebackslinje och lyfte upp sin bästa spelare i anfallet. Vi var förberedda på det och visste att det var viktigt att hon inte fick tillfälle att skjuta utifrån. Det lyckades väl. Skälderviken hade tryck på oss och skapade lägen men särskilt många farliga avslut blev det inte och vi lyckades hålla undan. En skön seger!

Lina Eriksson i vårt mål gjorde en riktigt fin räddning på en frispark från nära håll och gjorde i övrigt också en bra match. Josefine Andersson som började som ytterback och avslutade som mittback gjorde en rad viktiga brytningar och kom dessutom oftast ut med bollen i behåll. Elin Nilsson på innermittfältet visade att hennes huvudspel utvecklats rejält senaste tiden och var som vanligt viktig på mitten.

23   0-1   Johanna Bååth. Ass Elin Nilsson.
56   0-2   Elin Nilsson.
66   1-2   Straff. 

Trupp: Lina Eriksson - Carolina Narkaj, Emma Persson-Holmberg, Miranda Relke, Josefine Andersson - Elin Nilsson, Hilda Karlsson:Johanna Bååth, Cornelia Bildtgård, Linnéa Persson - Nelly Turesson
Elin Hallén, Elin Thulin, Ellen Skogshult, Emelie Andersson och Maja Modig.
Dyrköpt seger för Dam U
2017-05-14 13:31
Dam U åkte söndag förmiddag till Höganäs Sportcenter för match mot Kullabygdens DFF.

Första halvlek blev det mer kämpa och mindre spel från vår sida. Vi ville hela tiden sätta Passningen med stort P som skulle leda till mål men det blev bara stressat och ryckigt samt ledde till enormt mycket löpande. Anna Hildingsson snappade upp en hemåtpass från motståndarna och kunde säkert sätta bollen i mål. När vi gick till välbehövlig halvtidsvila ledde vi med 1-0.

Andra halvlek blev bättre spelmässigt för vår del. Vi var mindre utspridda och såg till att ge bollhållaren varierade alternativ. Passningsspelet fungerade bättre även om vi inte nådde hela vägen fram till vad vi kan. Men ju längre matchen gick desto bättre såg det ut. Med tio minuter kvar vann Hilda Karlsson bollen till höger och kunde sen göra ett inlägg som Amanda Lidén fastställde slutresultatet på.

Tyvärr fick vi en spelare skadad med en befarad allvarlig knäskada och en som fick åka till sjukhus med hjärtklappning. Vi håller alla tummar vi har för att det är lindrigt för dem båda. Eftersom vi inte hade så många spelare med oss pga F15-match, jobb och sjukdomar innebar det att vi sista kvarten spelade med 10 man. Men det märktes inte av alls.

37   0-1   Anna Hildingsson.
80   0-2   Amanda Lidén. Ass Hilda Karlsson.
 
Våra Sponsorer
_________________