Ängelholms FF
Fotboll
Damlag
Välkomna till Damlagets hemsida
Säsongen 2017 kommer Ängelholms FF/Bjärelaget DFF  spela med Dam A i Div. 3 NV samt med Dam U i div. 2. Vi kommer även samarbeta med ÄFF:s F15. I damtruppen är de yngsta spelarna födda 2002 och vi arbetar hela tiden på att få till en bra miljö för utveckling.

Är du intresserad av att prova på att träna med oss kan du kontakta vår tränare Anja Larsson på 0734006047.

Kom gärna och titta på våra matcher! Kolla i kalendern så ser du när vi spelar och var. Vi tar inget inträde. Välkomna!
Vi välkomnar Kaja och Johanna
2017-08-30 16:17
Kaja Björkvold och Johanna Deltin
Damtruppen har fått 2 nyförvärv vilket vi är mycket glada för. 

Kaja Björkvold är 23 år och anfallare. Hon kommer från den norska klubben Raufoss. Kaja har flyttat till Ängelholm med sin sambo Aaron Jones som är lagkapten i herrlaget. Hon kommer att spela i tröja nummer 10.

Johanna Deltin är 20 år och spelar ytter eller anfallare. Hon kommer nu från Skäldervikens IF men har tidigare spelat i Ängelholms FF under flera år och gått på fotbollsgymnasiet i Ängelholm. Johanna kommer att spela i tröja nummer 30.

Välkomna!
Dam U - IK Wormo 1-1
2017-08-20 17:38
IK Wormo är ett lag som är roligt att möta. De vill spela fotboll och drar inte bara iväg bollen långt som en del andra lag vi möter gör. Vi mötte Wormo på Exercisfältet i våras och då slutade matchen 1-1 och så blev även fallet den här gången.

Wormo var lite bättre än oss, framför allt i första halvlek. Inget stort övertag men det märktes att de kom med lite mer rutin och spelskicklighet än vad vi hade. Båda lagen skapade fina lägen i första halvlek men efter bra prestationer från de båda målvakterna stod det 0-0 i paus.

I andra halvlek jämnades spelet ut mer och vi hittade ett större lugn med enklare passningar och fler spelbara spelare. Vi fortsatte att hela tiden arbeta hårt och försöka hålla vår formation i försvarsarbetet. I anfallsspelet hade vi flera lägen där våra mest offensiva spelare utmanade och tog sig förbi sin motståndare. Det uppmuntrar vi gärna till så det gladde!

Med 12 min kvar tog Wormo ledningen efter ett fint anfall där vi inte riktigt hängde med och tyvärr blev bolltittande framför mål. Men det fanns tid kvar och efter att Rebecca Andersson jobbat till sig en frispark strax utanför straffområdet så kom chansen. Amanda Lidén tog den och slog frisparken rätt i mål. Mycket fint!

Även utan det fina målet låg Amanda ordentligt på plus i matchen. Bra beslut matchen igenom och många bra aktioner. Lite extra plussar vi också för 03:orna Linn Andersson och Lovisa Narkaj som spelar Dam U-fotboll som om de aldrig gjort nåt annat. Glada är vi också för att Klara Månsson äntligen är tillbaka i matchspel efter en lång frånvaro pga ett diskbråck.

78   0-1
87   1-1   Amanda Lidén.

Trupp: Anna Olsson - Linn Andersson, Wilma Andersson, Emma Persson-Holmberg, Maya Waltersson - Ina Turesson, Anna Hildingsson : Amanda Lidén, Cornelia Bildtgård, Lena Jupén - Maja Modig
Klara Månsson, Lovisa Narkaj, Rebecca Andersson

Snöplig poängförlust mot Furulund
2017-08-19 16:18
Årets hittills bästa prestation men tyvärr fick vi bara med oss 1 poäng hem trots ledning med 2-0.

Efter en inledning på matchen där Furulund hade mest boll så var det vi som var det spelförande laget. Prestationen sett över hela planen var bra mot ett som vanligt skickligt och hårt arbetande Furulund. I mitten av första halvlek kunde vi tagit ledningen men Elin Nilssons skott tog i ribban. Istället dröjde det till slutet av halvleken innan vi gjorde 1-0. Elin slog en fin djupledspassning till Mimmi Hultman som kunde runda målvakten och slå in bollen i mål.

Andra halvlek blev det än tydligare att vi var det bästa laget. Våra yttrar sprang sönder Furulunds annars duktiga ytterbackar och deras målvakt hade en hel del att göra. Vi stressade dem till chansuppspel och det mesta av spelet var förlagt till Furulunds planhalva. Elin Nilsson och Hilda Karlsson på vårt innermittfält var så långt planens bästa enhet. 11 min in i andra halvlek gjorde vi 2-0. Elin Nilsson slog en hårt inåtskruvad hörna mot bortre ytan där Nelly Turesson dök upp och kunde göra mål. 

Trots både spel- och målövertag skulle vi åka från Furulund med bara 1 poäng i bagaget. Med ca 10 min kvar att spela inledde Furulund en forcering. De gick från 4-4-2 med backar som inte tryckte på särskilt mycket till ett 3-4-3 och ibland mer offensivt än så. Tyvärr gjorde de 2 mål, dels pga sin egen skicklighet men också för att vi är lite orutinerade och väl ärliga. Det går att fördröja frisparkar så alla ligger rätt innan de slås tex.

Årets bästa prestation var värd 3 poäng men Furulund är ett bra lag och gör en bra slutforcering.

44   0-1   Mimmi Hultman. Ass Elin Nilsson
56   0-2   Nelly Turesson. Ass Elin Nilsson
83   1-2
91   2-2

Trupp: Anna Olsson - Ellen Skogshult, Miranda Relke, Josefine Andersson, Carolina Narkaj - Hilda Karlsson, Elin Nilsson : Linnéa Persson, Mimmi Hultman, Johanna Bååth - Nelly Turesson
Anna Hildingsson, Cornelia Bildtgård, Emma Persson-Holmberg, Ina Turesson, Maja Modig  
Höstmatcherna är igång
2017-08-17 04:42
Dam A har inlett seriespelet för hösten med match hemma mot Tågarps AIK. Det kändes att det inte spelats match på ett tag och det var nervöst på sina håll innan matchstart. 

Första halvlek såg väldigt rostig ut. Låg passningskvalitet och passiva och långsamma i beslutsfattandet. Att slänga bort bollar mot Tågarp fungerar väldigt dåligt eftersom deras försvarsspelare inte hanterar bollen så mycket utan istället tar bort den på ett tillslag. Svårt att hinna upp i press och svårt att få ett sammanhållet lag.

Andra halvlek blev om än inte magisk så iallafall ett steg i rätt riktning. Fler passningar satt, vi vann fler närkamper, det fanns fler löpande spelare att välja på. Tågarp som försökte hålla ner matchtempot genom hela matchen blev allt tröttare och hamnade långt ner i banan där de höll sig ganska så kompakt. Trots flera skapade chanser dröjde det till matchminut 73 innan vi lyckades få hål på Tågarps storspelande målvakt. Från ett läge nära mål lyfte Mimmi Hultman bollen över målvakten i sidled till Nelly Turesson som helt rätt placerad kunde göra mål. Nelly kom in när det gått 35 min av matchen och skapade flera målchanser både på djupledslöpningar och genom att själv utmana motståndaren. Ett väldigt bra inhopp.
Det var också Nelly som gjorde målet som fastställde slutresultatet till 2-0. Också den här gången på passning från Mimmi.

En skön seger som inledning på hösten! Positiva besked från framför allt Nelly men även från Hilda Karlsson som med ett enormt arbete alltid är en viktig spelare på vårt innermittfält. Roligt också att Mimmi är tillbaka efter en skadeperiod och att hon direkt visar var assistskåpet ska stå.

Emelie Andersson som gått framåt massor i år gjorde mot Tågarp sin sista match för oss (för den här gången iallafall). Emelie kommer att gå fotbollsgymnasiet i Malmö och byter klubb till LB07. Vi önskar Emelie all lycka och håller tummarna för en fortsatt fin utveckling.

73   1-0   Nelly Turesson. Ass Mimmi Hultman.
86   2-0   Nelly Turesson. Ass Mimmi Hultman.

Trupp: Anna Olsson - Ellen Skogshult, Miranda Relke, Josefine Andersson, Carolina Narkaj - Hilda Karlsson, Elin Nilsson : Linnéa Persson, Mimmi Hultman, Johanna Bååth - Emelie Andersson.
Cornelia Bildtgård, Elin Hallén, Emma Persson-Holmberg, Maja Modig, Nelly Turesson.
Serieseger för Dam U!
2017-06-23 09:20
Sjunde och sista matchen i vårserien spelades borta mot Råå IF. Råå har en väldigt tydlig spelidé med ett extremt rakt spel där allt går framåt i alla lägen och ofta handlar det om lite längre bollar. Dessutom spelar de tufft på gränsen till fult. I första halvlek blev det lite av ett pingpongspel när vi istället för att hålla i bollen som vi vill istället slog tidiga passningar i djupled till våra snabba anfallare. Men den sortens fotboll är inte den vi tränar på och vill spela. När vi gick till paus hade Råå gjort mål på en av sina långbollar och vi hade inte åstadkommit särskilt mycket.

I pausen pratade vi oss samman och i andra halvlek blev det en helt annan match. Bollhållaren hade hela tiden flera alternativ, vi sökte och hittade upp till vår offensiva mittfältare och vi tryckte tillbaka Råå. Vi var dessutom aggressiva i pressen och noggranna med täckningen bakåt vilket ofta ledde till att vi vann boll högt. Efter 73 min förlängde Ina Turesson ett långt inkast från Maja Modig som Amanda Lidén sen kunde göra mål på från en position nära mål. Minuten senare kom det matchavgörande målet när Amanda passade till Maja som pga att en Rååspelare dröjt sig kvar djupt i straffområdet och därmed upphävde offsiden blev helt fri från straffområdeslinjen. Maja avslutade lugnt och säkert som det anstår en van målskytt.

Serien är inte helt slutspelad utan det återstår 3 matcher men det är redan klart att vi vann serien efter 5 vunna matcher och 2 oavgjorda. Dam U hanterar vi på ett annat sätt än Dam A. Utbildning och speltid för alla är vad det handlar om. Spelare byts inte in eller ut för att vi möter bättre eller sämre motstånd. Är man uttagen till match i Dam U vet man att man får rejält med speltid.

Spelet som tjejerna har visat upp under våren har i stort varit bra och det är inte bara på måfå. Det vi gör på träningarna tar tjejerna med sig in i matcherna och det är såklart väldigt roligt. Vi har också haft glädjen att hälsa Linn Andersson, Lovisa Narkaj och Ozma Zaher välkomna in i Dam U. De är födda 2003 och spelar i vårt F15-lag. De har under en tid tränat en gång i veckan med damtruppen och har också fått prova på spel i Dam U vilket de har klarat av på ett strålande sätt.

35   1-0
73   1-1   Amanda Lidén, ass Ina Turesson
74   1-2   Maja Modig, ass Amanda Lidén

Trupp: Cornelia Bildtgård - Maria Lasson, Hilda Karlsson, Miranda Relke, Emma Persson-Holmberg - Ozma Zaher, Elin Hallén : Lena Jupén, Ina Turesson, Amanda Lidén - Maja Modig
Anna Hildingsson, Lovisa Narkaj.
 
_________________