Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ängelholms FF
Fotboll
Vecka 34
2018-08-20 14:01
Ny vecka med nya matcher:
Vecka 33
2018-08-13 14:19
 
Sommarproffsläger 2018
2018-08-09 14:25
Igår och idag (onsdag och torsdag) arrangerar ÄFF ett mycket uppskattat sommarproffsläger. I samband med detta hörde vi akademichef Markus Tilly om lägret.

Hur viktigt är det att arrangera sommarproffsläger?

- Det är mycket viktigt. Dels för att inspirera unga spelare i närområdet att fortsätta med sin fotboll genom att vi kan ge dem två dagar med inspiration via våra duktiga instruktörer samt att de får möta och spela med och mot andra likasinnade ungdomar. Vi får också tillfälle att presentera vår verksamhet för spelare, tränare och föräldrar.

Hur uppskattat är det bland spelarna som deltar?

- Det är mycket uppskattat att få ta del av vår verksamhet samt kunskapen som våra välutbildade instruktörer besitter. Vår ambition är att de skall lämna lägret efter två dagar med nyvunnen kunskap och vänskap.

- Det är 40 spelare från närområdet och Hässleholm som besöker vårt sommarproffsläger som arrangeras årligen. ÄFF mobiliserade 9 instruktörer och bjöd på lunch och fika samt visade upp sin nya hybridplan där matcherna på tordagseftermiddagen spelades.
2018-08-08 15:24
I Eskilscupen fanns ytterligare tre lag representerade utöver de vi skrev om: P12, som hade två lag representerade och P10. Vi intervjuade Robert Dujmovic, tränare i P10 efter Eskilscupen.

ÄFF:s yngsta representanter i Eskilscupen var P 10. I åldersklasserna upp till och med tolv år redovisas sedan några år inga resultat. Några slutsegrare utses inte - alla barn är vinnare. I stället anpassas motståndet efter lagets spelstyrka och insats efter första dagen.

- Det är ett utmärkt koncept. På så sätt garanteras alla lag jämna och utvecklande matcher, säger ÄFF P 10:s huvudtränare Robert Dujmovic.

Eftersom P 10 rivstartade Eskilscupen på bästa tänkbara sätt ställdes laget senare i cupen mot lag som HIF, Malmö FF och FC Trelleborg.

– Det är några av Skånes bästa lag i den här åldersgruppen. Vi räknar oss själva till den kategorin. Vi har i alla år spelat jämnt mot dessa lag och tänker fortsätta med det. Vi är Ängelholms FF - då ska vi mäta oss med de bästa, säger Robert Dujmovic.

I Eskilscupen fick han och laget ett nytt kvitto på att killarna i ÄFF P10 kommit långt i sin fotbollsutveckling.

- Resultatet är alltid av underordnad betydelse och helgens framgångar är ännu ett bevis på att mina killar är bra för sin ålder men inte mer än så, det gäller att komma ihåg det. Eskilscupen är bara är en många små viktiga pusselbitar i killarnas långsiktiga utveckling, säger Robert Dujmovic.

Och tillägger stolt:
- Men det är såklart alltid roligt att vinna och spela jämnt mot bästa tänkbara motstånd och en bekräftelse på att vi tränat och tränar på rätt sätt i sätt ålder. När det gäller teknik och spelförståelse skäms jag inte för att säga att vi inte hade några övermän i Eskilscupen. Extra glädjande är att vi har ett gäng killar som av olika skäl inte kunde vara med den här gången men som kan bilda ett lag som är minst lika bra som det vi ställde upp med i Eskilscupen, säger Robert Dujmovic.
Succé i Eskilscupen
2018-08-06 15:44

I dagarna har Eskilscupen spelats där Ängelholms FF har deltagit med flera olika lag och turneringen blev en succé.


P13 hamnade i en grupp med Särö IK, IFK Berga och Barnarps IF. I första matchen mot Särö IK blev det en seger med 5-0. I match två vann man mot IFK Berga med 6-1 och avslutade gruppen med att vinna med hela 9-0 mot Barnarps IF. P13 tog hem gruppsegern med 9 poäng och 20-1 i målskillnad.


I kvalmatchen om en plats i åttondelsfinalen ställdes man mot Åhus Horna BK och vann 4-0.


I åttondelsfinalen vann man mot Råå IF, återigen med 4-0.


I kvartsfinalen väntade Sandsbro Allmänna IK och där blev det en seger med 2-0.


I semifinalen väntade Hittarps IK och återigen blev det en seger och hållen nolla, med 3-0.


P13 tog sig alltså ända till finalen och där väntade Västra Frölunda IF. ÄFF hade ledningen i matchen med 1-0, 2-1 och 3-2 men samtliga gånger kom Västra Frölunda tillbaka. Det fick avgöras på straffar där ÄFF gick segrande 4-3, sammanlagt 7-6 och P13 vann finalen!


P14 hamnade i en grupp med IFK Skövde, Akademisk Boldklub från Danmark och HGH. I första matchen blev det 1-1 mot IFK Skövde. I nästa match väntade Akademisk Boldklub och där blev det en förlust med 4-0, men P14 återhämtade sig och vann 1-0 mot HGH. Det gav en tredjeplats i gruppen och då väntade kvalmatch till B-slutspel.


I kvalmatchen stod Torns IF för motståndet och där vann P14 klart med 9-0.


I åttondelsfinalen väntade Brämhults IF och ÄFF vann med 1-0.


I kvartsfinalen lyckades man vinna med 4-1 mot GIF Nike.


I semifinalen tog det stopp, då motståndaren IF Elfsborg tog en uddamålsseger, 2-1.


U15s gruppmotståndare blev Mälarhöjdens IK, IF Limhamn Bunkeflo och IFK Falköping FF. I första matchen blev det en klar seger med 8-0 mot Mälarhöjdens IK. I nästa match väntade IF Limhamn Bunkeflo och motståndarna vann med uddamålet, 2-1. I sista matchen vann U15 med 3-0 mot IFK Falköping FF. ÄFF blev tvåa i gruppen.


I kvalmatchen ställdes man mot hemmalaget Eskilsminne IF, där blev det en seger efter straffar med sammanlagda resultatet 6-5.


I åttondelsfinalen ställdes man mot IF Limhamn Bunkeflo, dock deras andralag. Den matchen vann ÄFF med 4-0.


I kvartsfinalen väntade Tyresö FF och där vann ÄFF med 3-1.


I semifinalen tog det också stopp för U15, då Täby FK FF vann med 4-1.


ÄFF ställde också upp med ett F15 lag tillsammans med Strövelstorp GIF, med namnet Ängelholms FF/Strövelstorp GIF F15. I gruppen väntade Ljungskile/Grohed/Ödsmål där motståndarna vann 1-0. I nästa match blev det lika, 2-2, mot Åsa IF. I tredje gruppspelsmatchen vann ÄFF mot Sävedalens IF med 4-0 och i sista gruppspelsmatchen blev det förlust med 5-1 mot FC Rosengård. F15 slutade på en andraplats i gruppen.


Kvalmatchen var mot Västra Mark/IFK Öxnevalla och ÄFF vann den matchen med 2-0.


Kvartsfinalen spelades mot Fortuna FF och ÄFF vann med 2-1.


I semifinalen ställdes man mot Lidköpings FK/ÖSIK och ÄFF vann med 3-1 och kvalificerade sig därmed för final.


I finalen väntade gruppspelsmotståndaren FC Rosengård. FC Rosengård skulle visa sig vara för starka och vann finalen med 5-0


Mycket bra jobbat av våra lag och stort grattis!

Vecka 32
2018-08-06 15:05
 
Nyheter från våra lag
F11, 19/08 21:09 
U16, 19/08 19:51 
Herrlag, 19/08 18:25 
U15, 19/08 18:22 
 
_________________