Damlag
Höstmatcherna är igång
2017-08-17 04:42
Dam A har inlett seriespelet för hösten med match hemma mot Tågarps AIK. Det kändes att det inte spelats match på ett tag och det var nervöst på sina håll innan matchstart.

Första halvlek såg väldigt rostig ut. Låg passningskvalitet och passiva och långsamma i beslutsfattandet. Att slänga bort bollar mot Tågarp fungerar väldigt dåligt eftersom deras försvarsspelare inte hanterar bollen så mycket utan istället tar bort den på ett tillslag. Svårt att hinna upp i press och svårt att få ett sammanhållet lag.

Andra halvlek blev om än inte magisk så iallafall ett steg i rätt riktning. Fler passningar satt, vi vann fler närkamper, det fanns fler löpande spelare att välja på. Tågarp som försökte hålla ner matchtempot genom hela matchen blev allt tröttare och hamnade långt ner i banan där de höll sig ganska så kompakt. Trots flera skapade chanser dröjde det till matchminut 73 innan vi lyckades få hål på Tågarps storspelande målvakt. Från ett läge nära mål lyfte Mimmi Hultman bollen över målvakten i sidled till Nelly Turesson som helt rätt placerad kunde göra mål. Nelly kom in när det gått 35 min av matchen och skapade flera målchanser både på djupledslöpningar och genom att själv utmana motståndaren. Ett väldigt bra inhopp.
Det var också Nelly som gjorde målet som fastställde slutresultatet till 2-0. Också den här gången på passning från Mimmi.

En skön seger som inledning på hösten! Positiva besked från framför allt Nelly men även från Hilda Karlsson som med ett enormt arbete alltid är en viktig spelare på vårt innermittfält. Roligt också att Mimmi är tillbaka efter en skadeperiod och att hon direkt visar var assistskåpet ska stå.

Emelie Andersson som gått framåt massor i år gjorde mot Tågarp sin sista match för oss (för den här gången iallafall). Emelie kommer att gå fotbollsgymnasiet i Malmö och byter klubb till LB07. Vi önskar Emelie all lycka och håller tummarna för en fortsatt fin utveckling.

73   1-0   Nelly Turesson. Ass Mimmi Hultman.
86   2-0   Nelly Turesson. Ass Mimmi Hultman.

Trupp: Anna Olsson - Ellen Skogshult, Miranda Relke, Josefine Andersson, Carolina Narkaj - Hilda Karlsson, Elin Nilsson : Linnéa Persson, Mimmi Hultman, Johanna Bååth - Emelie Andersson.
Cornelia Bildtgård, Elin Hallén, Emma Persson-Holmberg, Maja Modig, Nelly Turesson.

Dam U - IK Wormo 1-12017-08-20 17:38
Serieseger för Dam U!2017-06-23 09:20