Damlag
Serieseger för Dam U!
2017-06-23 09:20
Sjunde och sista matchen i vårserien spelades borta mot Råå IF. Råå har en väldigt tydlig spelidé med ett extremt rakt spel där allt går framåt i alla lägen och ofta handlar det om lite längre bollar. Dessutom spelar de tufft på gränsen till fult. I första halvlek blev det lite av ett pingpongspel när vi istället för att hålla i bollen som vi vill istället slog tidiga passningar i djupled till våra snabba anfallare. Men den sortens fotboll är inte den vi tränar på och vill spela. När vi gick till paus hade Råå gjort mål på en av sina långbollar och vi hade inte åstadkommit särskilt mycket.

I pausen pratade vi oss samman och i andra halvlek blev det en helt annan match. Bollhållaren hade hela tiden flera alternativ, vi sökte och hittade upp till vår offensiva mittfältare och vi tryckte tillbaka Råå. Vi var dessutom aggressiva i pressen och noggranna med täckningen bakåt vilket ofta ledde till att vi vann boll högt. Efter 73 min förlängde Ina Turesson ett långt inkast från Maja Modig som Amanda Lidén sen kunde göra mål på från en position nära mål. Minuten senare kom det matchavgörande målet när Amanda passade till Maja som pga att en Rååspelare dröjt sig kvar djupt i straffområdet och därmed upphävde offsiden blev helt fri från straffområdeslinjen. Maja avslutade lugnt och säkert som det anstår en van målskytt.

Serien är inte helt slutspelad utan det återstår 3 matcher men det är redan klart att vi vann serien efter 5 vunna matcher och 2 oavgjorda. Dam U hanterar vi på ett annat sätt än Dam A. Utbildning och speltid för alla är vad det handlar om. Spelare byts inte in eller ut för att vi möter bättre eller sämre motstånd. Är man uttagen till match i Dam U vet man att man får rejält med speltid.

Spelet som tjejerna har visat upp under våren har i stort varit bra och det är inte bara på måfå. Det vi gör på träningarna tar tjejerna med sig in i matcherna och det är såklart väldigt roligt. Vi har också haft glädjen att hälsa Linn Andersson, Lovisa Narkaj och Ozma Zaher välkomna in i Dam U. De är födda 2003 och spelar i vårt F15-lag. De har under en tid tränat en gång i veckan med damtruppen och har också fått prova på spel i Dam U vilket de har klarat av på ett strålande sätt.

35   1-0
73   1-1   Amanda Lidén, ass Ina Turesson
74   1-2   Maja Modig, ass Amanda Lidén

Trupp: Cornelia Bildtgård - Maria Lasson, Hilda Karlsson, Miranda Relke, Emma Persson-Holmberg - Ozma Zaher, Elin Hallén : Lena Jupén, Ina Turesson, Amanda Lidén - Maja Modig
Anna Hildingsson, Lovisa Narkaj.

Dam U - IK Wormo 1-12017-08-20 17:38
Serieseger för Dam U!2017-06-23 09:20